„Fel sem fogják, hogy az életükkel játszanak”: sokkolták a lakókat a panelek között ugráló fiatalok – videó

Megosztás

Nemrég az egyik srác hosszú másodpercekig lógott az egyik bérház szélén, mert nem tudta magát áthúzni. A lakók nem szeretnének arra ébredni, hogy valaki lezuhant és meghalt.

Mint arról nemrég mi is írtunk, döbbenetes jeleket játszódnak le rendszeresen Diósgyőrben, a Kuruc utcában, ahol tizenévesek ugrálnak, sőt esetenként rollereznek tízemeletes panelházak tetején Miskolcon. Egy ilyen esetről egy félelmetes videó is készült, ennek készítője a TV2 Tényeknek nyilatkozott a jelenségről:

„Videózzák egymást a fiatalok, miközben elég veszélyes mutatványokat végeznek: leülnek a bérházak szélére, sőt rollerrel is szoktak a tetőn átugrálni.”

A felvételt készítő szemtanú szerint a fiatalok fel sem fogják, hogy az életükkel játszanak, pedig mint azt Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Boon.hu portálnak elmondta: egy 10 emeletes panelház tetején tartózkodni életveszélyes. „Ilyen magasságban egy rossz mozdulat is tragédiát okozhat, így azt tanácsoljuk, ha bárki ilyen esetet észlel, azonnal hívja a központi segélyhívót” – mondta.

„Az egyik srác a múlt héten úgy ment át, hogy átlendítette a két karját a magasabb bérházra, és ott lógott másodpercekig, mert nem tudta magát áthúzni” – mesélte a szemtanú.

A Kuruc utcai panelek között mindössze 60-70 centiméter a távolság, a Boon.hu által megszólaltatott egyik lakó szerint ez vonzhatja a fiatalokat. „Régen az emberek maximum napoztak a panelek tetején, ma meg már ugrálnak, engem elszomorít, hogy a fiatalok erre vetemednek” – mondta el Nagy Erzsébet. Szerinte a megoldás azt lenne, ha a szülők kellően odafigyelnének a gyerekekre és elmagyaráznák nekik, hogy hiába kevesebb, mint egy méter az épületek közötti rés, egy botlás és máris kész a baj.

„Ezek a panelek körülbelül 35 méter magasak, ilyen magasságból egy esés végzetes lehet, nem szeretnék reggel arra kelni, hogy valakit éppen itt rajzolnak körbe a rendőrök.”

A rendőrség a megyei lappal közölte: a tetőkön való tartózkodás önmagában nem bűncselekmény, azonban a rendőrség olyan esetben intézkedik, ha azt észleli, hogy személyi vagy vagyonbiztonsági veszély áll fenn az esetleges sérülések elkerülése érdekében.

Forrás: TV2, Boon.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek